Damaging storms are a reality of our climate
And the resulting repairs are critical for the well-being of your home. It is important for your entire exterior envelope to be inspected and repaired correctly. When you suspect storm damage, we would be happy to come out, do a full exterior inspection, and make any necessary recommendations. We can also work with you as you file the claim with the insurance company, seeing the whole process through to completion.

Get your insurance company involved
Make no mistake about it: if you have been through a hail or windstorm that leaves your home vulnerable to the elements, you need to take action. We recommend having a certified professional give you a free analysis of the storm’s effects. If the damage is great enough, you should consider filing a claim with your insurance company. In many cases, hail and wind damage require a complete roof replacement, which can cost many thousands of dollars. J.G. Hause will be with you every step of the way to ensure that your home is restored to pre-storm conditions and better.

Take the following steps after a storm:
- Contact J.G. Hause at 651-439-0189 for a FREE full-service exterior inspection.
Or, fill out a request form to the right… - Call insurance company and start a claim.
- JGH will meet with the adjuster to facilitate the process.
- Review estimate/scope of work and sign work order.
- Meet with JGH project manager at start and end of project.
- Rest assured that J.G. Hause is here for you if future problems occur.
10 Questions to Ask Before Hiring a Roofing Contractor
Hiring a roofing contractor should not be solely based on the types of products they can provide you.
And there’s more to consider than just cost. So the team at J.G. Hause Construction put together a short list of the ten most common questions they’ve received over their 30+ years, along with their answers, because we want to help you choose the right contractor.
When hiring a roofing contractor to replace any residential or business roof, it is important to research and examine a number of aspects. Any local contractor should be able to answer the following ten questions to your satisfaction.
1. Does the contractor have general liability insurance and worker’s compensation to protect you, the homeowner, from injury or damage claims?
Answer: J.G. Hause Construction maintains and will provide you with proof of our general liability insurance and worker’s compensation policies.
2. How long has the company been in business under the same ownership?
Answer: J.G. Hause Construction Inc, has been owned and operated continuously by Jeff & Missy Hause since 1985, and our long-standing reputation in the community speaks for itself.
3. Are they properly registered with the State of Minnesota or Wisconsin?
Answer: J.G. Hause Construction, Inc. is fully licensed and registered with the States of Minnesota and Wisconsin. Our MN license is #BC005350, and our WI license is #7969. Working with a non-licensed or non-registered contractor can expose you, the homeowner, to liability should something happen on the job or with the structure in the future.
4. Is the contractor a certified roofing installer?
Answer: J.G. Hause Construction, Inc. is a certified GAF Master Elite Contractor, a status awarded to only about 3% of installation contractors nationwide. We are also an Owens Corning Preferred Contractor. Hiring a roofing contractor certified as an expert installer by the companies producing the product ensures you’re getting quality service and someone who completely understands how to handle the product from top to bottom without compromising its integrity upon installation.


5. Will they provide a list of satisfied customers, repeat customers and references?
Answer: J.G. Hause Construction, Inc. would be happy to provide you with information and resources upon request. You can also find independent review resources regarding our work online through Google, GAF.com, social media and more.
6. Are they a member of the Better Business Bureau?
Answer: J.G. Hause Construction, Inc. is listed as an accredited business with the Better Business Bureau and maintains an A+ rating. It’s not a make-or-break deal if they’re not members, but a roofing contractor who takes this extra initiative demonstrates their concern for your satisfaction in service and their willingness to share resolutions.
7. What kind of labor warranty are they offering?
Answer: J.G. Hause Construction, Inc. provides a 10-year labor warranty. Should an issue arise outside of business hours, we have an emergency contact number you can call.
8. When comparing proposals between contractors, are the products, services and warranties being offered the same or different?
Answer: Sometimes homeowners don’t realize that the contractors are bidding different materials that could add up to a difference of hundreds or even thousands of dollars. It’s important that you hire a roofing contractor who can effectively demonstrate these differences for you.
9. Is the contractor providing you with the state-required documents and notifications?
Answer: The State of Minnesota requires that certain notifications be provided in writing to consumers seeking to hire a contractor. Reputable and ethical contractors will comply with this requirement. J.G. Hause Construction, Inc. annually updates their state-mandated notification records to ensure you receive every required document for your protection. We will provide you the following information:
- PERFORMANCE GUIDELINES
Minn. Stat. 326B.809(b), - FORMALDEHYDE DISCLOSURE
Minn. Stat. 325F.18 - MOLD NOTICE WAIVER
- NOTICE OF MINNESOTA WARRANTY STATUTES
- NOTICE OF RIGHT TO CANCELLATION
10. Are they offering you an upgraded manufacturer warranty for future defects?
Answer: J.G. Hause provides an upgraded warranty with every shingled roof, and we will provide you with the manufacturer’s warranty description at the time of service.
Are you ready? Call us today for a free estimate on your shingled roof. 651-439-0189
We can help you choose the style and brand that best fits your style and budget.